Passa al contingut principal

JORNADA ANUAL 9 A L´11 DE JULIOL, 2024: ERASMUS +, EL CAMINO DELA FORMACIÓN PROFESIONAL HACIA UNA EUROPA MÁS SOSTENIBLE

 





En aquestes jornades anuals de difusió del #NationalVETTeam Espanya estem explorant com Erasmus+ comença el camí cap a una Formació Professional més sostenible, on cada centre de Formació Professional te l'oportunitat de canviar mentalitats i desenvolupar estratègies i metodologies de creació de capacitats sectorials ecològiques així com plans d'estudis orientats al futur i iniciatives que donen suport als enfocaments previstos de les organitzacions participants referent a la sostenibilitat mediambiental. 


JORNADA 1

Dimarts 9 de juliol, hem assistit a ponències de nivell internacional com la del Directorat General per al Pla d´Acció del Clima, de la Comissió Europea, o també Joao Santos, expert de la Direcció General per a l´ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea.



També hem assistit a xarrades sobre com integrar la Sostenibilitat en la Formació Professional, xarrada a càrrec de Laura Ferri Ramírez, cap del Servei d'Aprenentatge al llarg de la Vida, Unitat d'Orientació Professional i Aprenentatge al llarg de la vida Secretaria General de Formació Professional, Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.


Així com participat també en una taula redona de "Realitats sostenibles en projectos Erasmus+ en Formación Profesional", on hem pogut conèixer la realitat de diversos centres educatius com  el CIFP San Jorge LHII, Santurtzi, (Bizkaia), la Fundación Laboral de la Construcción, Madrid, i OpenEurope, Reus (Tarragona).




JORNADA 2

Avui dimecres 10 de juliol hem començat la jornada amb una bona pràctica de sostenibilitat, del centro integrado de FP Cuatrovientos, en Pamplona, amb el seu projecte " Carbon footprint training in VET". També el projecte "Team#Up: restauración ecológica a través de un Centro de Excelencia en Formación Profesional"a càrrec de Dña. Cristina Martínez Barba, IES El Palmeral, Orihuela, Alacant. 





Hem continuat amb xarrades a nivell internacional, com la xarrada de D. José Manuel Galvín Arribas, Expert - Coordinatdor for Vocational Excellence Project, amb la ponència "Excelencia en Formación Profesional e internacionalización ante los retos de la doble transición -verde y digital"; o la ponència de D. Carlos Pérez Collazo, ambaixador del Pacte Europeu pel Clima i professor de la Universitat de Vigo, amb la xarrada "El pacto europeo por el clima, una visión tras tres años como embajador"




Després una xicoteta pausa, hem continuat amb ponències i experiències fantàstiques com la Sra. Rosa Ana Rodriguez Alonso, directora de Proyectos en la Escuela de Unidad Editorial y docente del máster de Economía Circular y Desarrollo Sostenible con la Universidad San Pablo CEU, amb la seua ponència titulada "Qué pueden hacer los centros educativos en sostenibilidad". També una taula redona molt encorajadora, amb "Dos visiones diferentes de la sostenibilidad a través de proyectos Erasmus+", on hem aprés bones pràctiques de dos centres educatius. 


I per finalitzar el dia, una visita guiada a la Selva Negra gallega, i un xicotet tour per la ciutat de Santiago. 





JORNADA 3

Avui hem visitat el CIFP Politécnico de Santiago, en Santiago de Compostela, on hem visitat les seues magnífiques instal·lacions.